ASEA REVOLUCIJA U OČUVANJU ZDRAVLJA


U Četvrtak 10. listopada 2013. u “Novom Listu” u rubrici: “Kultura življenja/znanstvena otkrića” objavljen je članak o ASEA-i

U HRVATSKU STIGAO NOVI »LIJEK« NA BAZI REDOX TEHNOLOGIJE

ASEA REVOLUCIJA U OČUVANJU ZDRAVLJA

Redox je jedna od rijetkih riječi koju treba zapamtiti kada se govori o zdravlju u 21. stoljeću. Kandidat za Nobelovu nagradu, indijski liječnik s nekoliko doktorata i profesor na više prestižnih Medicinskih fakulteta u svijetu, mikrobiolog i imunolog A. S. Narain Naidu, u Ljubljani je predstavio najnovija dostignuća vezana uz izučavanje redoxa, na temelju kojih je stvoren čudotvorni »lijek« budućnosti: ASEA. Proizvod je to koji nema nikakvih nuspojava, a potvrđeno djeluje u tisućama slučajeva širom svijeta.

Karizmatični Indijac bliski je prijatelj mnogih nobelovaca i njegovo viđenje svijeta zasigurno je drugačije od viđenja prosječnog čovjeka, no ipak je jednostavno i odgovara onome što je Einstein svojedobno rekao: »Ako nešto ne možeš objasniti devetogodišnjem djetetu, najvjerojatnije ni ti sam to ne razumiješ«.

Srž Naiduovog gledanja na zdravlje i bolest jest da je redoks homeostaza od vitalnog značaja svake stanice, tkiva, organa i fiziološkog sistema. Svaka neuravnoteženost u redoks homeostazi može se pokazati kao oksidativni stres, štetno stanje koje igra ulogu u patogenezi svake disfunkcionalnosti ili bolesti. Redoks mehanizmi su integralni dio naše okoline, prehrane, farmakologije i medicine; spektar njegovog utjecaja seže od emisije do globalnog sagorijevanja, genski promijenjene hrane do smetnji u djelovanju žlijezdi s unutarnjim lučenjem, nitroglicerina do kemotreapije, od zastoja srca do raka.
Knjiga Redoks Life dr Naidua nudi temeljni pogled u to da su ljudska bića slobodne radikalne vrste u svemiru »redoks života« i sadrži saznanja više od 150 Nobelovaca i više od 1300 znanstvenih doprinosa o redoks znanosti.

Zainteresirani i rumunjski doktori

Predstavljanje djelovanja ASEA-e i redoxa općenito, u Ljubljani je osim slovenskih okupilo i hrvatske i rumunjske liječnike, a Rumunji su pritom putovali 18 sati i tvrde– isplatilo se. I kod njih je, kao i u Hrvatskoj, u utorak, 1.listopada otvoreno tržište ASEA-e, koja se do sada nije mogla nabaviti na ovim prostorima.
No, u čemu je tajna redoxa, koji djeluje iscjeljujuće na gotovo sve bolesti današnjice? U molekulama koje su po prvi put uspješno izdvojene, te se mogu uzimati poput lijeka, a čije djelovanje, slažu se svi liječnici, ne može naškoditi nego samo pomoći u gotovo svim slučajevima.
Dr. Naidu je kao ključnu vrijednost redoxa naveo redukciju oksidacijske reakcije u stanicama tijela, a koja pomaže i kod najtežih bolesti. Tehnologija redoxa već je danas u primjeni kod tretiranja oboljelih od astme i angine pektoris.

Mnogi ne znaju da je i nitroglicerin lijek na bazi redoxa, a njegov izumitelj, Alfred Nobel ga je prije 150 godina otkrio i ipak umro od srca, jer do danas nismo bili sigurni kako redox djeluje. Redox signalne molekule koriste se danas i u lijekovima poput viagre, a koriste se i kod oboljelih od autizma, Parkinsonove bolesti, dijabetesa, karcinoma, AIDS-a, visokog tlaka, kolesterola i triglicerida, artritisa… Čak je i EKG zapravo mjerenje redoxa.

– Rak je promjena potencijala redoxa u stanicama, a svi novi lijekovi za liječenje raka odobreni od FDA su nastali na bazi redox tehnologije, rekao je dr. Narain Naidu, u čijem laboratoriju je otkriveno 8 od 9 do sada otkrivenih puteva u našem tijelu za djelovanje pojedinih lijekova. To je takozvani snajperski pristup, a obuhvaća 29.000 puteva za ciljano djelovanje lijekova, od kojih je eto, otkriveno tek 9. Suvremena medicina pak, još uvijek koristi pristup sačmarice, rekao je dr. Naidu i na pressici pred punom dvoranom slovenskih novinara, koji su pokazali veliki interes za novu vrstu »lijeka« proizvedenu po principima redoxa.

Rješava oksidativni stres

U iznenađujućem napretku znanosti o redoxu postalo je naime, jasno da redox potencijal nadzire sudbinu svakog živućeg organizma, njegovo rađanje, preživljavanje, diferencijaciju, smrt i recikliranje. Ako je u organizmu neravnoteža redoxa, dolazi do oksidativnog stresa, bolesti i smrti. Svi biološki procesi, počev od dijeljenja stanica, trebaju energiju. Bez konstantnog priljeva (primanja i otpuštanja) energije, život ne bi postojao. Ove mehanizme prijenosa energije podupire redox, no oni zahtijevaju i suradnju barem 20 neophodnih kemijskih elemenata u ljudskom tijelu, o kojima dr. Naidu također piše u svojoj knjizi »Redox life«, upotpunjujući ju s redox biologijom, redox medicinom i redox nutricionizmom. Svijet je uređen po redox kemiji, kaže dr. Naidu, koji na redox medicini radi zadnjih 35 godina, te ima oko 30 većih otkrića i patenata, koji su osnova za redox medicinu.

– Što je život u smislu kemije, medicine, biologije i znanosti općenito? Život je kemijski spoj koji se sam replicira i stvara energiju, a življenje se bazira na tri principa: na dizajnu koji određuje veličinu, težinu i oblik živog bića; na funkciji, jer taj dizajn treba raditi; i na održavanju i djelovanju. U sva ta tri principa sudjeluju iste kemikalije od kojih smo i mi kao ljudi sastavljeni, a ono što jedemo je sastavljeno od istih kemijskih spojeva od kojih smo i mi sastavljeni. Naše tijelo ima sposobnost da ih razgradi i upotrijebi onako kako je njemu potrebno i to je redox. Redox je sposobnost da razgradimo i upotrijebimo te kemijske elemente za naše potrebe i stvorimo energiju. Sposobnost razgradnje kemijskih spojeva i kretanje do mjesta u tijelu gdje su potrebni, odnosno davanje i primanje, je redox. Što je čovjek mlađi i aktivniji, ima više redox reakcija, a postoje različite vrste redox molekula, koje omogućavaju rad mozga, srca… Redox djeluje i poslije smrti, razgrađujući tijelo u prah. Dakle, mehanizmi redoxa su integralni dio i našeg okoliša, prehrane, farmakologije, medicine… , rekao je dr. Naidu. U svojoj knjizi on daje uvid u razloge svoje tvrdnje da ljudski rod nije ništa drugo doli vrsta slobodnih radikala u univerzumu života redoxa.

Nema nuspojava

Proizvod ASEA, koji smanjuje oksidativni proces, koristi se od 2009. godine i do danas nisu prijavljene nikakve nuspojave. Proizvodi se u Salt Lake Cityju u SAD i u zadnjih je par godina doživio pravi bum.
– Kompanija je krenula s proizvodnjom u vrijeme najgore recesije, rekao je predsjednik tvrtke ASEA, Jarom Webb. Nitko nije očekivao tako nagli rast proizvodnje, no učinak proizvoda se brzo pokazao kao izvanredan, pa je narudžbi bilo sve više i više. Sada se prodaje na milijune ASEA boca širom svijeta, koje se šalju iz devet distribucijskih centara. U Europi je ASEA poznata tek godinu dana i tržište raste zapanjujućom brzinom. ASEA najbolje djeluje preventivno, rekli su stručnjaci američke tvrtke, no uspjeh ne izostaje ni kod uznapredovalih, teških bolesti.
– Sve nove bolesti nastaju zato jer naše tijelo ne prepoznaje kemikalije koje u njega unosimo, kaže dr. Naidu. Jedina smo vrsta koja primjerice, puši, a to stvara veliki oksidativni stres. Izloženi smo velikom onečišćenju i djelovanju raznih kemikalija. Porast broja oboljelih od astme, autizma, raka… pa čak i bolesti u trudnoći, vrtoglav je i zabrinjavajući. Da je svijet ostao isti kao prije, ASEA nam ne bi trebala, ali na žalost sada mi trebamo pomoć redoxa, rekao je dr. Naidu.

Maratonka u 81. godini

Lucia Radu, rumunjska novinarka i atletičarka iz Bukurešta, koja je također pohodila simpozij u Ljubljani, u svojoj 81. godini trči maraton. Istina, samo 10 km, ali je svejedno vitalnija od većine svojih vršnjaka. Ona također uzima Aseu.
– Odnedavna sam primijetila da mi slabi sluh, a i vidim slabije zbog katarakte, pa sam odlučila probati Aseu, misleći: »ovo je za mene«. Popravit će mi zdravlje i sportske rezultate, a možda se i ponovo udam, šali se Lucia. Nakon 3 mjeseca vidi neka poboljšanja, a našla je i dečka (od 57 godina).
– Sretna sam jer imam budućnost. Nakon penzije počinje novi život, a ja želim da mi se zbog godina dive, a ne da me žale, govori Rumunjka, koja je u penziju otišla tek nedavno.

Jelena SEDLAK

Image and video hosting by TinyPic

ugg coupons uggs sale ugg outlet online uggs boots outlet ugg boots online disocunt uggs cheap ugg boots uggs outlet moncler down jackets moncler down jackets moncler down jackets cheap moncler down jackets canada goose expedition parka canada goose expedition parka canada goose coats canada goose sale Tiffany Jewelry Sale Tiffany Jewelry Outlet pandora jewelry outlet uk pandora jewelry sales uk pandora sale uk replica watches replica watch