Što kaže znanost o Redox signalnim molekulama1. Pomažu u očuvanju i obnavljanju zdravog tkiva i stanica


Kad su stanice ili tkivo oštećeni uvjetima svakodnevnog života (uslijed utjecaja stresa, infekcija, toksina, sunčevog zračenja, ozljeda svih vrsta, napora pri treningu itd.),one proizvode i šalju u pomoć Redox signalne molekule. Te molekule aktiviraju raznovrsne procese da bi izliječili i popravili štetu u napadnutom i oštećenom području organizma (dovod krvi se preusmjerava, povećava se proizvodnja i iskorištavanje prirodnih antioksidansa, obnavlja se DNK, potiču se akcije imunološkog sustava, ubrzava se stanična komunikacija itd,)
Proces ozdravljenja je dobro usklađeni niz postupaka u organizmu, sve s ciljem popravka (obnavljanja) oštećenih stanica ili izazivanja samouništenja nepovratno oštećenih stanica, te njihove zamjene novim i zdravim stanicama.


2. Pomažu pri pomlađivanju stanica i usporavaju proces starenja, ASEA je ključ do dulje mladosti


Kako starimo proces samoozdravljenja postaje manje učinkovit. Stanice i tkiva koja pretrpe oštećenja ne obnavljaju se i ne zamjenjuju djelotvorno.
Postupno se sve oštećene i nefunkcionalne stanice dijele i razmnožavaju, prevladavajući nad zdravim i mladim tkivom uzrokujući padajuću spiralu koja dovodi do starenja i smrti. Stanice jednostavno više nisu u stanju efikasno obavljati svoju ulogu samoobnove. Povećanjem količine uravnotežene mješavine Redox signalnih molekula povećava se i sposobnost stanica i tkiva za obranu, popravak i zamjenu.
Oštećene stanice se u većem broju mogu oporaviti od oštećenja ili odumrijeti ako su nepovratno oštećene i biti zamijenjene sa novim zdravim stanicama, a zdrave stanice imaju sposobnost lakše se obraniti od infekcija, toksina, stresa itd.
Drugim riječima stanice i tkiva duže vrijeme ostaju mladi i zdravi.


3. Usporavaju prerano starenje i ublažavaju staračke bolesti


Svako ljudsko biće izloženo je procesu starenja. Ljudsko tijelo otprilike do 12. godine funkcionira kao savršen stroj, jer su naše stanice učinkovite 100%, i to je uglavnom razlog neumorne energije djece, nevjerovatno brzi oporavak i zacjeljivanje ozljeda, nevjerovatno brzo i učinkovito učenje itd.
Na žalost nakon 12. godine učinkovitost naših stanica opada. Taj proces se u mladosti jedva primijeti, a kasnije postaje redikalan i njegovo djelovanje vidljivo je i izvana. Naše stanice počinju gubiti bitku sa unutrašnjim i vanjskim neprijateljima (oksidanti, otrovi, zračenje, teški metali …). Smanjuje se proizvodnja energije i skladištenje energije je manje učinkovito. Komunikacija izmeđuu stanica je manje učinkovita kaoi antioksidantska zaštita od napadača.
Redox signalne molekule imaju važnu ulogu u tom procesu. Kada seproizvodnja redox signalnih molekula zaustavi prekida se životni ciklus.


4. Jačanje staničnog antioksidanskog štita


Stanice našeg organizma su već pune prirodnih antioksidansa, oni su smješteni kao pregrade koje štite osjetljive dijelove stanica, kao što je DNK jezgra. Svake mikro sekunde, milijarde i milijarde tih antioksidansa u svakoj stanici obavljaju svoju namjenu zaštite od oksidansa (slobodnih radikala).
Oksidansi su prirodni nusprodukt izgaranja šećera kroz proces proizvodnje energije u stanicama. Dok je mješavina redox signalnih molekula u ravnoteži, antioksidansi u stanicama i tkivu imaju sposobnost učinkovito braniti stanice od razornih učinaka oksidansa.


5. Podešavanje međustaničnih komunikacijskih kanala


Redox signalne molekule aktiviraju te signale i tako omogućuju komunikaciju unutar svake stanice, kao i međusobnu komunikaciju stanica. To je posebno važno kada se pojedine stanice nađu na udaru stresa ili nekog drugog napadača, tada je brz i odgovarajući odgovor presudan. Efikasni komunikacijski kanali omogućuju da stanice i imunološki sustav odrade sve na pravi način, tj. onako kako su dizajnirani.


6. Optimiziraju djelovanje imunološkog sustava


Imunoloki sustav upravlja koordiniranim akcijama i ovisi u mnogome o redox signalnim molekulama. To znači da ćepuno bolje otkriti i napasti prijetnje i neprijatelje koje treba napasti, a neće napadati zdrave i neugrožene stanice. U takvom stanju imunološki sustav funkcionira kako treba, a ukoliko je potrebno pojačava svoje aktivnosti, drugim riječima, ono za što je zadužen obavlja optimalno.


7. Ojačavaju aerobne mogućnosti


Zbog potrebe stanica i tkiva za energijom tijekom aerobnih aktivnosti (vježbanja), kisik i šećer u krvi se moraju transportirati od pluća i energetskih zaliha do svih stanicai tkiva. Nusproizvodi kao CO i prekomjerni laktati moraju istovremeno biti preneseni iz stanica i tkiva u krv, pa van iz tijela.
Taj proces se naziva stanično disanje. Učinkovitost kojom stanice mogu pomicati gorivo kisika i otpatke naprijed i nazad kroz krv i stanične membrane odlučuje koliko dugo tijelo može obavljati aerobnu aktivnost. Kad potražnja za kisikom i energijom mišićnog tkiva preraste mogućnosti organizma u smislu adekvatne opskrbe, mišićne stanice počinju sagorijevati unutrašnje rezerve anaerobno (bez upotrebe kisika), proizvodnja nusproizvoda rapidno raste i dodatno ometa aerobne procese. Dodatne smetnje stvara višak CO i laktata koji se počinju skupljati u tijelu, a to uzrokuje smanjene aerobne aktivnosti.
Povećanje količine redox signalnih molekula u tijelu pomaže optimizaciji redox potencijala u i oko stanica. Uravnoteženi redox potencijal u tkivu podiže učinkovitost prijenosa kisika, goriva i nusproizvoda u i iz stanica i tkiva, čineći tako i aerobne aktivnosti je također povećana. Vrijeme potrebno za
oporavak i vraćanje tijela u normalnu aerobnu ravnotežu se smanjuje.


REDOX Life

ugg coupons uggs sale ugg outlet online uggs boots outlet ugg boots online disocunt uggs cheap ugg boots uggs outlet moncler down jackets moncler down jackets moncler down jackets cheap moncler down jackets canada goose expedition parka canada goose expedition parka canada goose coats canada goose sale Tiffany Jewelry Sale Tiffany Jewelry Outlet pandora jewelry outlet uk pandora jewelry sales uk pandora sale uk replica watches replica watch