Mjerenje masnog tkiva u tijelu

January 7, 2013 by lea  
Objavljeno u Wellness

U VitaSmart centru možete napraviti besplatnu analizu tijela – mjerenje postotka masnog tkiva, postotka visceralne masnoće (masnoće oko unutrašnjih organa), indeksa tjelesne mase te postotka mišićnog tkiva. Mjerenje se vrši pomoću Omron BF 510 elektronskog mjerača, odnosno dijagnostičke vage koja brzo, točno i bezbolno mjeri sadržaj masnog tkiva u tijelu.
Skidanje masti i skidanje kilograma nije jedno te isto. Praćenje sadržaja tjelesne masti za vrijeme dok ste na dijeti ili se bavite vježbanjem, omogućitiće Vam neprekidno i postojano smanjivanje tjelesne težine. OMRON vage mjere postotak masnog tkiva i tjelesnu težinu. Također su izvrstan pokazatelj promjene masnog tkiva i tjelesne težine, ako mjerenje ponavljamo u kroz nekoliko vremenskih intervala. Postotak masnog tkiva računa se pomoću metode bioelektrične impendancije (BI).

Što je metoda bioelektrične impendancije?
Mišići, krvne žile i kosti čine tjelesna tkiva koja imaju veći sadržaj vode koji im omogućuje da lakše provode elektricitet. Masno tkiva je tkivo koje ima slabu električnu vodljivost. BF- vage šalju veoma slabu električnu struju od 50 kHz i manje od 500 µA kroz vaše tijelo kako bi se odredila količina masnoga tkiva.

Preporučeno vrijeme mjerenja
Preporučuje se koristiti ovaj uređaj uvijek u isto doba dana i uvijek u istim okolnostima.
Također, preporuča se izbjegavanje mjerenja:
  • neposredno nakon intenzivne tjelovježbe. Molimo sačekajte barem 1 do 2 sata za mjerenje nakon vježbanja.
  • nakon kupanja ili saune
  • nakon pijenja alkohola
  • nakon pijenja većih količina vode
  • nakon obroka
Mjerenje indeksa tjelesne mase
Kako bi izračunao vašu ITM mjeru OMRON BF 510 koristi podatak za tjelesnu visinu koji ste unijeli u svom osobnom profilu ili kada ste u vagu unosili podatke za mjerenje u načinu gosta (Guest Mode). Ukoliko je nivo masnog tkiva koji je pokazao ITM viši od međunarodnog standarda, postoji povećana vjerojatnost podložnosti uobičajenim bolestima pretilosti.

Mjerenje postotka masnog tkiva
Postotak masnog tkiva odnosi se na količinu tjelesnog masnog tkiva u odnosu na ukupnu tjelesnu masu izraženo u postotku. OMRON BF 510 koristi metodu bioimpendancije za procjenu postotak masnog tkiva u vašem tijelu. Ovisno o tome gdje je to masno tkivo raspoređeno u tijelu, klasificira se kao visceralna mast ili potkožna (subkutana) mast.

Mjerenje nivoa visceralnog masnog tkiva
Visceralno masno tkivo je mast koja okružuje unutarnje organe Ukoliko neka osoba ima previše visceralnog masnog tkiva, smatra se da je to u bliskoj vezi sa povećanom razinom masnoća u krvotoku, što je stanje koje može voditi ozbiljnim poremećajima i bolestima poput hiperlipidemije i dijabetesa, koji ugrožavaju sposobnost inzulina da vrši prijenos energije iz krvotoka za korištenje u stanicama.

Potkožno masno tkivo (subkutano)
Potkožno masno tkivo akumulira se ne samo oko stomaka, već također i oko nadlaktice, kukova i bedara, i može uzrokovati iskrivljavanje tjelesnih proporcija. Premda nije izravno povezano s povećanjem rizika od bolesti, smatra se da povećava pritisak na srce i druge uzrokuje komplikacije i poteškoće. Potkožna mast nije prikazana na ovom uređaju, ali je uključena u brojku postotka masnog tkiva koju ovaj uređaj izražava.

Mišići skeleta
Mišići se dijele na dva tipa: mišiće u unutarnjim organima, poput srca, i mišiće skeleta koji su vezani na kosti i koriste se za pokretanje tijela. Mišići skeleta (krto mišićno tkivo) se mogu povećati putem vježbanja i drugih aktivnosti. Povećanje udjela skeletnih mišića znači da organizam može lakše sagorijevati energiju, a to znači da je manje podložno taloženju masnog tkiva, što daje pretpostavku za energičan način života.
Enter Google AdSense Code Here

Komentari su zatvoreni.

ugg coupons uggs sale ugg outlet online uggs boots outlet ugg boots online disocunt uggs cheap ugg boots uggs outlet moncler down jackets moncler down jackets moncler down jackets cheap moncler down jackets canada goose expedition parka canada goose expedition parka canada goose coats canada goose sale Tiffany Jewelry Sale Tiffany Jewelry Outlet pandora jewelry outlet uk pandora jewelry sales uk pandora sale uk replica watches replica watch