Istraživanja o Powerplate-u


Nova istraživanja predstavljena na 17. europskom kongresu o pretilosti pokazuju da vježbanje na Power Plateu u kombinaciji sa zdravom prehranom mnogim ljudima pomaže da izgube štetne masnoće na području trbuha, prenosi javno.com.

Studijom provedenom na fakultetu Antwerp u Belgiji utvrđeno je da su neki ljudi koji redovito vježbaju na Power Plateu dugoročno uspješniji pri odbacivanju organskih ili trbušnih masnoća, dok kod onih koji kombiniraju dijetu s konvencionalnom fitnes rutinom ili onih koji su samo na dijeti nije toliko dugotrajna.

Studija je provedena u razdoblju od šest mjeseci, nakon čega su se sudionici vratili svakodnevnim prehrambenim navikama. Nakon 12 mjeseci ponovno su vraćeni na mjerenje i utvrđeni su sljedeći rezultati:

Sudionici koji su vježbali na Power Plateu izgubili su 11 posto svoje težine i održali su 10,5 posto. Konvencionalnim vježbanjem u teretani izgubilo se 7 posto težine i očuvalo 6.9 posto. Oni koji su samo držali dijetu bez vježbanja izgubili su šest posto, a održali su manje od pet posto.

Obećavajući rezultati su dobiveni kod gubitka organskih masnoća:

Power Plate grupa izgubila je 47,8 cm2, a održala je 47,7cm2. Fitnes grupa izgubila je 17,6 cm2, a održala 16 cm2 gubitka. Grupa koja je bila samo na dijeti izgubila je 24,3 cm2 i održala je samo 7,5cm2 od izgubljenog.

- Izuzetno smo sretni rezultatom, posebno u smislu gubitka organskih masnoća – rekao je jedan od osnivača Power Platea – Pretilost je jedan od glavnih problema u Americi, a tako i u svijetu, zato smo uzbuđeni jer vježbanjem na Power Plateu mogu postići dugoročni rezultati pri gubitku težine – javlja news.prnewswire.com, piše javno.com.

Power Plate Ltd. je podržan od strane eminentnog Znanstveno-medicinskog savjetodavnog odbora, sačinjenog od 10 doktora medicine, doktora znanosti te stručnjaka iz industrije iz cijelog svijeta. Ispod pružamo sažetak njihovog doprinosa fitness i wellness industriji. Ponosni smo što surađujemo sa tako izvanrednim pojedincima..


Christophe Deleclus, dr.sc.
Sveučilište Leuven, Belgija
Christophe Delecluse bavio se biomehanikom i znanostima o vježbanju koje je povezano sa atletikom, a trenutno je profesor na Odsjeku za biomedicinsku kineziologiju te sudjeluje u radu Fakulteta znanosti kineziologije i rehabilitacije na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu, Belgija.. Proveo je istraživanja o utjecaju fizičkih aktivnosti i vježbanja na starije osobe, koristeći fitness i zdravstvene parametre. Christophe je također proveo istraživanja o efektima vibracija cijelog tijela (npr. Acceleration Training™) na mehaničke karakteristike mišića kod osoba koje nisu u formi, starijih osoba i sportaša. Ova istraživanja provodio je od 2001. godine, što je rezultiralo objavljivanjem publikacija sa osvrtima kolega u međunarodnim časopisima.

Jay T. Kearney, dr.sc., FACSM
Olimpijski odbor Sjedinjenih Američkih Država
Jay T. Kearney, olimpijac iz 1980. godine, vratio se u Olimpijski odbor Sjedinjenih Američkih Država u prosincu 2006. godine. Prethodno je radio 14 godina kao sportski fiziolog u segmentu Sportskih znanosti od 1986. -2000. godine. Donosi ekspertize sakupljene u karijeri koja traje preko 30 godina, fokusiranoj primarno na optimizaciji performansi sportaša vrhunskog nivoa. Tijekom ovog perioda bavio se trenerskim poslom, natjecao se na međunarodnom nivou i zadovoljavao potrebe trenera i sportaša. Tijekom šest godina u privatnom sektoru, Kearney je radio kao potpredsjednik i član rukovodećeg tima u kompaniji zdravstvene tehnologije HealtheTech i Carmichael Training Systems, vodećoj kompaniji koja pruža trenerske aktivnosti bez prisustva trenera, za potrebe elitnih sportaša. Također se bavi konzultantskim poslom. Kearney posjeduje i titulu doktora znanosti sa Sveučilišta u Marylandu, a podučavao je i razvio aktivne istraživačke programe na Državnom sveučilištu Appalachian i Sveučilištu u Kentuckyu.

Heinz Kleinöder, PhD
Njemačko sportsko Sveučilište, Köln, Njemačka
Heinz Kleinoder radio je kao istraživač na Njemačkom sportskom sveučilištu u Kölnu, Njemačka, od 1990.godine. 1996. godine postao je dobitnik Nagrade za mladog istraživača od strane Europskog koledža sportskih znanosti (ECSS) u Nici. Njegov primarni istraživački interes odnosio se na adaptaciju mišića različitim formama treninga snage, posebno vibracijskiom treninzima, treningu elektromišićne stimulacije i različitim kombinacijama sa tradicionalnim metodima treninga. Heinz je proveo osam godina kao kondicijski trener teniske ekipe Bayer Leverkusen u prvoj ligi, bio je i predavač na trenerskim akademijama za mnoge sportove. Heinz je voditelj Odjela za dijagnostiku snage i znanosti o pokretu na Institutu za trening i spotsku infromatiku (u Kölnu) od 2005-e godine.godine.

David C. Nieman, dr.sc, FACMS
Državno sveučilište Appalachian
David Nieman je profesor znanosti o zdravlju i vježbanju i voditelj Laboratorija ljudskog ponašanja na Appalachia državnom sveučilištu u Sjevernoj Karolini. Njegov istraživački fokus tijekom proteklih dvdeset i pet godina bilo je vježbanje i imunologija, sa dodatnim naglaskom na sportskoj prehrani, gojaznosti, starenju, i nutritivnim vrijednosti. Dr Nieman dobio je preko 3 milijuna američkih dolara za potrebe istraživanja od velikog broja agencijskih fondova uključujući i Ministartsva obrane Sjedinjenih Američkih Država, objavio je više od 225 stručnih znanstvenih ‘ peer-reviewed’ publikacija u časopisima i knjigama, te je član devet uredništva časopisa. Voditelj je Power Plate istraživačkog centra na Appalachia državnom sveučilištu. Autor je devet knjiga koje se bave tematikom zdravlja, psihologije vježbanja i prehrane, uključujući Exercise Testing and Prescription: A Health-Related Approach (New York: McGraw-Hill, 2007., sada već kao šesta edicija).

Bernard A. Roos, dr.med.
Sveučilište u Miamiu, VA Medicinski centar i Stein gerontološki institut
Dr Bernard A. Roos je direktor Gerijatrijskog programa te profesor medicine, neurologije i znanosti na Sveučilištu u Miamiu, škole medicine Miller. Direktor je Programa gerijatrijskog istraživačkog, edukativnog i kliničkog centra (GRECC), sa sjedištem na VA medicinskom centru. Dr Roos je glavni akademski direktor u domu i bolnici za Židove pod nazivom Miami Jewish Home and Hospital for the Aged, gdje vodi Gerontološki institut Stein. Upravlja Odjelom gerontologije i gerijatrijske medicine na Odsjeku za medicinu Sveučilišta Miller u Miami-u. Dr Roos je ‘PI’ za nedavno dodjeljenu nagradu Donald W. Reynolds Fundacije u iznosu od 2 milijuna dolara, četverogodišnju subvenciju za pristup baziran na novim saznanjima u treninzima posvećenim sprečavanju padova i opadanju kognitivnih (misaonih) funkcija. Novo veliko istraživanje i trening inicijative u gerijatriji i sprečavanju padova, proizlaze iz programa Staračkog doma za podučavanje države Florida pod vodstvom dr Ross-a. Ovaj program podržava kontinuirani razvoj online gerijatrijskog sveučilišta (GeriU) i pristupi telemedicine podučavanju profesionalaca u zdravstvu za prevenciju padova i drugih gerijatrijskih sindroma.

Dr Joseph Signorile, dr.sc.
Sveučilište u Miami-u, Medicinski centar Miami Veterans Affairs i Program gerijatrijskog istraživačkog, edukativnog i kliničkog centra (GRECC)
Joe Signorile je profesor fiziologije vježbanja na Sveučilištu u Miami-u i istraživački specijalist u Medicinskom centru Miami Veterans Affairs i GRECC-a. Njegovo istraživanje se koncentrira na unapređivanje recepata za vježbanje kojima se postiže poboljšanje funkcija kod starijih osoba, te na procjenama tehnika treninga za poboljšanje snage i izdržljivosti. Trenutno istraživanje dr. Signorile je koncentrirano na ispitivanje učinaka vibracija cijelog tijela na kalorijsku potrošnju i fleksibilnost. Posjeduje preko 55 priznatih rukopisa i više od 400 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i industrijskih prezentacija.

Sabine Marie Pierre Verschueren, dr.sc.
Leuven Sveučilište, Belgija
Dr Sabine Verschueren je profesor na Odjelu znanosti o kineziologiji i rehabilitaciji i radi u istraživačkom centru za mišićno-koštanu rehabilitaciju. Njezin istraživački interes bazira se na polju motornih i posturalnih kontrola i rehabilitacije različitih populacija, gdje su razmotrena kako fundamentalna tako i primjenjiva istraživačka pitanja. Glavni fokus je pronalaženje potvrđenih rehabilitacijskih i trening metoda koje se temelje na dokazima, a ciljaju na poboljšanje mišićnih funkcija, stabilnost i gustoću kostiju kod starije populacije pacijenata (pacijenti koji su preživjeli moždani udar, pacijenti sa Parkinsonovom bolesti..). U prilog tome oformila je nekoliko istraživačkih centara u posljednjih 5 godina kako bi se ocijenili učinci dužeg izlaganja vibracijskim trenizima među različitim populacijama, te posjeduje veliki broj objavljenih istraživanja u stručnim međunarodnim publikacijama.

Mark Verstegen, MS
Predsjednik udruženja profesionlanih sportaša
Mark Verstegen počinje svoju trenersku karijeru na Državnom Sveučilištu Washington. Istovremeno je postao pomoćnik direktora za razvoj igrača ragbi kluba Georgia Tech gde je implementirao inovativne i uspješne programe za poboljšanja spreme kod ragbi igrača, košarkaša i golfera. 1995. godine Mark prelazi u Bradenton, Florida, kako bi oformio Međunarodnii institut za pripremu sportaša, koji pod njegovim rukovodstvom postaje poznat širom svijeta. Markovo neprestano traganje za kvalitetom i vizijom kreiranja centra koji bi bio potpuno posvećen pomaganju sportašima da dostignu njihove ciljeve urodilo je plodom 1999. godine kada se razvio centar sportskih vještina u Tempeu, Arizona, uz tri prateća centra stvorena u prethodnim godinama. Efektivnost Markovog rada na sportskoj spremi najbolje se mjeri njegovim uspjesima kroz sportske rezultate profesionalaca. Bio je trener mnogim profesionalnim sportašima u mnogim prvoligaškim timovima, NFL ligi ragbi klubova, WTA Grand Slam igračima, PGA/LPGA ligi golfera, AL i NL ligi hokejaša, NBA košarkaškoj ligi, kao i mnogim drugim profesionalnim sportašima.

ugg coupons uggs sale ugg outlet online uggs boots outlet ugg boots online disocunt uggs cheap ugg boots uggs outlet moncler down jackets moncler down jackets moncler down jackets cheap moncler down jackets canada goose expedition parka canada goose expedition parka canada goose coats canada goose sale Tiffany Jewelry Sale Tiffany Jewelry Outlet pandora jewelry outlet uk pandora jewelry sales uk pandora sale uk replica watches replica watch