Povijest akceleracijskog treninga i Power Plate-a


Power Plate® je izumio Guus van der Meer, kondicijski trener Nizozemskog Olimpijskog tima. Od 1998. kada je konstruirao ovu spravu i registrirao je kao Power Plate® proslavio se zahvaljujući njezinim fantastičnim rezultatima. Prije dvije godine predstavio je Power Plate® američkom tržištu nakon što je uspješno ‘prodrmao’ zapadnoeuropski i ekskluzivni azijski svijet tjelovježbe.

U sistem pomoću kojeg Power Plate® prenosi vibracije na ljudsko tijelo uložena su desetljeća istraživanja.  Već u ranim šezdesetim godinama prošlog stoljeća iza „željezne zavjese“ bilo je poznato ritmično neuromuskularno stimuliranje. Dr. Bierman u Istočnoj Njemačkoj i Dr. Vladimir Nazarov u Rusiji radili su na  izumu biomehaničke stimulacije mišića. Ta nova tehnologija testirana je na ruskim astronautima, a preko Dr. Nazarova, koji je i sam bio gimnastičar, na ljudima koji su se profesionalno bavili sportom i baletom. 1960. godine ruski znanstvenici koriste vibracijski trening da omoguće svojim astronautima nevjerojatnih 420 dana boravka u svemiru. Istovremeno, američki astronauti uspijevaju neprekidno boraviti u svemiru samo 120 dana. Njihovi rezultati kasnije su iskorišteni za primjenu izuma u medicinske svrhe, što je uvelike proširilo spektar istraživanja kao i njihovo financiranje.
Nakon 1990. godine s padom “željezne zavjese”protok informacija između Ruskog Svemirskog Instituta i zapadnih ESA-e i NASA-e dobio je javnu, a time i komercijalnu dimenziju. Došlo je do saznanja kako su Ruski astronauti i do tri puta duže boravili u svemiru  pomoću akceleratorskih treninga, odnosno postizanja djelovanja jače gravitacijske sile na tijelo od one prirodne. Biomehaničke stimulacije su se primjenjivale lokalno, pritiskanjem izvora vibracije direktno na tijelo. Sistem razrađen sredinom devedesetih i predstavlja zapadnjačku primjenu ovog revolucionarnog izuma je WBV (whole body vibration). WBV za razliku od prvotne ideje stimulacije jednog ili grupe mišića, izlaže cijelo tijelo simultanim vibracijama, što čini pomoću platforme na kojoj se izvode vježbe.

  • 1999: nizozemski olimpijski trener, Guus van der Meer, razvio je Power Plate
  • 2000: Guus van der Meer predstavlja Power Plate na nizozemskom tržištu s velikm uspjehom
  • 2001: Power Plate ima predstavništva u više od 40 zemalja širom svijeta i nastavlja se širiti s velikim uspjehom
  • 2006: amerikanci kupuju kompaniju Power Plate

Power Plate® je trenutno najbolji stroj na tržištu u koji je ugrađena WBV tehnologija. Visokokvalitetna izrada i vrhunski dizajn koji se kroz petnaest godina postojanja postepeno mijenja i prilagođava potrebama svojih korisnika čine Power Plate® pobjednikom u konkurenciji.
Power Plate® je poligon za veliki broj najrazličitijih istraživanja, od medicinskih pa čak do onih koja preispituju njegovu estetsku privlačnost.

ugg coupons uggs sale ugg outlet online uggs boots outlet ugg boots online disocunt uggs cheap ugg boots uggs outlet moncler down jackets moncler down jackets moncler down jackets cheap moncler down jackets canada goose expedition parka canada goose expedition parka canada goose coats canada goose sale Tiffany Jewelry Sale Tiffany Jewelry Outlet pandora jewelry outlet uk pandora jewelry sales uk pandora sale uk replica watches replica watch